Ny bookingportal giver overblik i sundhedsjunglen

En af mine gode venner, Jakob Boman, har grundlagt Bookanaut, som er navnet på en ny dansk online tjeneste. Bookanaut vil gøre det samme for sundhedsmarkedet, som Airbnb gjorde for privat boligudlejning.

Danskerne er et aktivt folkefærd, der dyrker motion som aldrig før. Og udbuddet af motionsformer, hold og sportsgrene har aldrig været større. Det kan man bl.a. se i statistikker over, hvor aktive danskerne er. Men det bliver også synligt i statistikker over, hvor ofte danskerne er i kontakt med sundheds- og behandlingssystemet.

Hvor internettet og nye løsninger som f.eks. Airbnb har gjort livet nemmere væsentligt nemmere for rejsende, som leder efter steder at bo, har der endnu ikke været samme nemme løsninger tilgængelige for skadesplagede danskere, som leder efter behandlere.

Det har betydet, at når man søger efter f.eks. behandlere eller personlige trænere på nettet, er søgeresultatet præget af kaos. Navne, klinikker og fagtermer blander sig i en uskøn og uoverskuelig masse, som er svær at gennemskue for brugerne.

Derfor har Bookanaut udviklet en service, som gør det nemt og overskueligt at finde frem til og booke præcis den træner eller behandler, man lige står og mangler. Det kunne være Niels Jørgensen, som er personlig træner, Signe Sparholt som er sportsmassør, viden om træning, træningsprogrammer, rygøvelser, hælspore, diskusprolaps eller information omkring træningsmuligheder i københavn såsom crossfit, fitness eller trx.

Gør det nemt at finde og booke behandlere eller trænere

Bookanaut er både en platform, hvor brugere kan finde inspirerende sundhedsrelateret indhold, og samtidig book en træner eller behandler.

Det fungerer på den måde, at de fagpersoner – f.eks. Personlige trænere eller yogainstruktører, som er tilknyttet Bookanaut, både giver gode råd og vejledning i form af tekster og videoer på sitet. Og samtidig kan man med få klik booke en tid hos den relevante træner eller behandler.

Det betyder for det første, at Bookanaut samler de fagligheder og kompetencer, som brugerne søger efter på nettet. For det andet skræller Bookanaut adskillige led af en ellers omstændig booking- og betalingsproces. Brugerne kan bestille en tid og betale med det samme på sitet. Det betyder, at tiden hos f.eks. behandleren bruges på behandling og ikke betaling og andet unødvendig praktik.